Abocec

Over ons

Abocec

De firma Abocec (Algemene BouwOnderneming en Coördinatie Ed Craeghs) is gespecialiseerd in de inrichting van winkelruimtes voor internationale ketens in België, het zuiden van Nederland en Groot-Hertogdom-Luxemburg. De faam wordt nog versterkt met de realisaties van bedrijfsleider Ed Craeghs als zelfstandig projectleider voor aannemers.

Abocec is één van de weinige bedrijven die zich specifiek op het realiseren van dit soort projecten toelegt. Wij leveren onze opdrachtgevers een project met de ‘sleutel op de deur’. Nadat de klant zijn oog op een pand heeft laten vallen, gaan wij ter plaatse een kijkje nemen om de opdracht nauwkeurig in kaart te brengen en uit te werken.
Image

Projectervaring

Ed Craeghs kan al terug kijken op heel wat ervaring in de bouwsector. Abocec werd in 2000 opgericht, maar voordien werkte hij al 14 jaar in de bouw. Als projectleider begeleidde hij de bouw van stijlvolle appartementen, ziekenhuizen, gevangenissen, scholen, … Deze enorme bagage helpt hem om iedere dag vol passie zich te smijten in alle facetten van de bouw. Met heel veel gedrevenheid tracht hij zijn kennis nu door te geven aan zijn zoon Brend Craeghs. Sinds enkele jaren is Brend het team komen versterken en kan Abocec een nog betere service bieden aan zijn klanten.

Werkwijze

Wij staan bij met adviezen aangaande het supprimeren van mogelijke binnenmuren of kolommen zonder dat de stabiliteit van het gebouw in gevaar komt. Het streefdoel in de Retail is om zo veel mogelijk ruimte te creëren zonder zichtbelemmeringen, zoals kolommen, muren, … Alle elementen van het plaatsbezoek vormen de basis voor het opstellen van de meetstaat om een zo gedetailleerd mogelijk prijsofferte te kunnen aanbieden aan de klant. Bij toekenning van het project, gaan we aan de slag.

Multinationals - Internationale klanten

Enkele van onze opdrachtgevers zijn multinationals zoals Hunkemöller, The Body Shop, ICI Paris XL, Kruidvat, Domino’s Pizza, Steps, X2O, …
Daarnaast kunnen we ook gerenommeerde ondernemingen tot ons cliënteel rekenen zoals Haas Automation Europe Zaventem, Transcoma Containers Genk, Optiek Huygen Maasmechelen, Moons management Baardegem, Geertrans-Hellings Bree, …
In de openbare aanbestedingen hebben we reeds meerdere projecten mogen verwezenlijken zoals Kinderdagverblijf Gerkenberg Bree, Kinderdagverblijf Wiekersnestje Bree, Basisschool Kadee Tongerlo, KU-Leuven, …
Image

Planning

Vooral in de Retail wordt er gewerkt met zeer strikte planningen die gerespecteerd dienen te worden. We zijn ons heel goed bewust van de impact op de omzet indien de winkel ook maar één dag later open zou gaan. Het is dus zeel belangrijk de planningen strikt op te volgen. Momenteel zijn er winkels – tot 150 m² - waarvan de werken ongeveer twee weken in beslag nemen. Voor grotere oppervlaktes – tot 1.000 m² - kan een uitvoeringstermijn van drie tot vijf weken voldoende zijn om het project te realiseren.

Alles nieuw

Een project begint met de nodige afspraken met shoppingcentra, steden en gemeenten inzake opstellingen van voertuigen en containers. De nodige vergunningen worden aangevraagd. Vervolgens wordt de volledige winkelruimte ontmanteld. Vloer, plafond, wandbekleding, elektriciteit, centrale verwarming, airco, inkomgeheel, … alles gaat eruit.
Eventueel zijn er aanpassingen aan de constructie nodig: bijvoorbeeld verplaatsen van de toegang naar de bovenverdieping, aanpassing van de gevel, wegwerken van hoeken, kanten, binnenmuren, kolommen, …
Volgende stappen zijn het leggen van de vloer en de inrichting van het interieur. Na de schilderwerken, kleine logistiek en eventueel beveiliging, zit onze opdracht erop.
Image

Betrouwbare partners

Voor de uitvoering werken we samen met vaste aannemers. Gedurende 20 jaar hebben we samen een routine opgebouwd en zijn we volledig op elkaar ingespeeld. Aangezien vertrouwen en het stipt nakomen van afspraken cruciaal zijn in de Retail zijn we een goed geolied team geworden.

Contact

info@abocec.be

+32 11 18 31 18

BTW BE 0474.127.684

Prins-Bisschopssingel 41
B-3500 Hasselt

 

Magazijn

Nijverheidslaan 1574/B

3660 Oudsbergen - Opglabbeek